Ötillö 2016 – Merja & Markos

28931555804_b6190c3e1b_o

(c) Ötillö – The swimrun world championship

Viikon takainen Ötillö-swimrun tuntuu vieläkin kehossa. Sen verran rankka rypistys tuo kaikkiaan 65 juoksu- ja 10 uintikilometriä sisältänyt, meidän tiimiltä 10t 36min vienyt swimrun-kisa oli.

Lähtökohdat kisaan eivät olleet meidän kohdalla optimaaliset, kun Merja oli ollut flunssan kourissa kolme ja Markos kaksi edeltävää viikkoa. Suunnitellut pidemmät swimruntreenit jäivät kokonaan tekemättä, eikä Merja päässyt testaamaan Ötillö:tä varten hankkimiensa uusien kenkien sopivuutta pidemmässä juoksussa. Olimme kuitenkin erittäin onnellisia, että terveystilanne kisapäivänä oli sen verran hyvä, että pystyimme ylipäätään starttaamaan.

Ötillö-reissun tunnelma nousi jo kisaa edeltävänä päivänä, kun järjestäjän organisoima venekuljetus otti kilpailijat kyytiin Tukholmasta ja kuljetti 2,5 t matkan päähän Sandön idylliselle lähtösaarelle. Saarella tarjottiin illallinen ja majoitus.Fiilis yön vaihtuessa päiväksi maanantaiaamuna klo 6 pienessä Sandhamnin kylässä oli maaginen. 238 samalla tavoin varustautunutta urheilijaa asettautui lähtöviivalle ja aloitti lähtölaukauksesta reilun kilometrin juoksun kohti ensimmäistä uintia, mikä samalla oli koko päivän pisin uintiosuus. Reilu 1700m 13-asteisessa vedessä teki tehtävänsä, kun uinnin loppuvaiheissa keho tuotti lämpöä värisemällä ja rannalle päästyä hampaat kalisivat yhteen kylmyydestä. Tämän jälkeen juoksut ja uinnit seurasivat toisiaan 26 saarta käsittävällä yhdensuuntaisella reitillä. Porukka jakaantui hyvin matkan aikana, eikä tungosta juurikaan ollut edes kapeimmilla poluilla. Reitti on erittäin hyvin suunniteltu, kaunis ja luonteva. Alusta ja maisemat vaihtuvat reitillä usein. Välillä kiivetään nelinkontin tai laskeudutaan veteen liukkaita kallioita pitkin, sitten on taas pitävämpää polkua tai hiekka- tai asfalttitietä. Erityisen mausteen kisaan tuovat lämpötilaerot. Pitkät kylmät uinnit yhdistettynä tukahduttavan kuumiin juoksuosuuksiin on myös kropalle aikamoinen yhdistelmä.Kerran kisan aikana suomalaisystävämme Henrika ja Maria saivat meidät kiinni ja Henrika ehti kertoa etukäteen tilaamamme vitsin, jolle naureskelimme vielä myöhemminkin päivän aikana tunnelman keventämiseksi.

Kilpailu onnistui osaltamme realiteetit huomioiden ihan nappiin. Emme pummanneet kuin kerran ihan vähän, varusteet pysyivät ehjinä ja tallessa, eikä meille tullut pahoja hiertymiä tai loukkaantumisia. HEAD- märkäpuvun vetoketjut edessä ja takana mahdollistavat puvun yläosan nopean riisumisen. Märkäpuvun taskuihin sai sullottua mm. pakollisen kartan ja pidemmissä uinneissa päässä olleen HEAD-neopreenipannan. HEADin kisatopin taskuihin taas saa sullottua ainakin 12 isompaakin geeliä ja taskujen käyttö juostessa on luontevaa. Toteutimme energia- ja nestesuunnitelmaamme täydellisesti, ja energiatasapaino säilyikin hyvänä maaliin saakka. Mitään perhedraamaa ei myöskään saatu aikaan, vaan molemmat säilyttivät positiivisen mielen koko matkan ajan. Suorituksemme riitti 13. sijaan kovatasoisessa 30 joukkueen sekasarjassa.

Tiukan tulostavoitteinen urheilu on osaltamme ainakin väliaikaisesti vaihtunut elämysten hakuun ja Ötillö sopii tähän kategoriaan kuin nenä päähän. Ötillö on raakuudestaan huolimatta ihan mielettömän upea elämys, jota voimme lämpimästi suositella kaikille niille uinnista ja maastojuoksusta pitäville, jotka eivät pelkää haastavia olosuhteita.

28931555384_c55ed2fe6b_o

(c) Ötillö – World swimrun championship

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s