TEAM EMFIT: Kohti ÖtillÖ:tä

MSSR2Joukkueemme on valmistautunut tulevaan ÖtiilÖ kilpailuun pitkälti omilla tahoillaan. Kesällä teimme yhdessä Midnightsun swimrunin Ylläksellä, mutta sen jälkeen olemme kisanneet omia kilpailuitamme. Myös yhteisten harjoitusten järjestäminen osoittautui hieman hankalaksi ja valmistava työ on jouduttu tekemään kahvilla tai puhelimessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö harjoittelua olisi tehty.  Mika on kiertänyt kotimaassa swimrun- ja polkujuoksukisoja ja yhdistänyt ne omiin valmistautumista tukeviin treeneihin. Teemu taas kilpaili pohjaksi toisen pohjoismaalaisen klassikon  Norsemanin ja viimeiset 4 viikkoa harjoitukset ovat olleet swimrunia ja tähdänneet ÖtillÖhön.

Ensikertalaisena kisaan lähteminen on mielenkiintoinen tilanne. Vaikka molemmat olemme kokeneita urheilijoita, uudenlaisen haasteen eteen laittautuminen saa pintaan taas uudenlaisen jännityksen. Pieni pelko vääristä valinnoista tai jonkun päivän selvän asian huomaamatta jättämisestä on mukavaa vaihtelua normaaliin, jossa kisarutiinit on hiottu kuntoon viimeiselle kahdelle viikolle ennen kilpailua. Itse laskemme suurimmaksi vahvuudeksemme kestävyyden. Joudumme varmasti antamaan hieman eteen alkuvaiheessa kilpailua, mutta jos kaikki menee hyvin, uskomme pystyvämme säilyttämään vauhdin muita paremmin ja nostamaan sijoitusta maalia kohti mentäessä. Asia, joka vaatii meiltä eniten panostusta on kuitenkin reitillä pysyminen ja oikeiden valintojen tekeminen reitin suhteen. Iso osa kilpailijoistamme on päässyt harjoittelemaan reitillä ja tietenkin omaa useiden vuosien kokemuksen itse ÖtillÖ:stä. Meillä tilanne on päinvastainen, eli ensimmäinen kokemus reitistä on suoraan täydellä vauhdilla, jolloin joitain tärkeitä juttuja on varmasti jäänyt ottamatta huomioon.

HEAD-tiimiläisinä kisaamme HEAD:n Race -puvulla. Puvut on katkaistu kyynärpäistä ja polvista juoksun helpottamiseksi. Uintiavuiksi otamme mukaan lättärit ja pulliksen. Näillä näkymin käytämme noin koon 2 lättäreitä ja pullis on HEAD:n lajiin kehittämä, erittäin kevyt malli. Kenkä vaihtoehtoja on kaksi: Amas ja Irock. Molemmat ovat VJ:n kenkiä, mutta poikkeavat toisistaan niin että Irock on tarkoitettu vaikeammille ja Amas nopammille reiteille. Lopullinen valinta tehdään kun pääsemme tutustumaan reittiin paikan päällä. Lisäksi mukaan otetaan pakolliset varusteet ja omia energiageelejä.

Realististen tavoitteiden asettaminen tulevaan kilpailuun on haastavaa. Toistaiseksi olemme kilpailleet vain Suomessa ja voitot ovat irronneet helposti. Toisaalta on myös odotettavissa, että kilpailun taso on noussut ja voittomahdollisuudet omaavien joukkueiden määrä kasvanut viime vuodesta useilla joukkueilla. Itse olemme asettaneet tavoitteeksi sijoittumisen kolmen joukkoon. Tavoitteen realismiin pääsemme kuitenkin  tarkemmin pureutumaan vasta kilpailun puolivälin jälkeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s